26-07-06

Anderlecht

Anderlecht:

Stamnummer 35 – Constant Vanden Stockstadion
Theo Verbeecklaan 2 – 1070 Brussel

Voorzitter: Roger Vanden Stock

Manager: Herman Van Holsbeeck

Budget: 27 miljoen EUR

www.rsca.be 


Eens te meer wordt Anderlecht als grootste kanshebber naar voren geschoven om zichzelf op te volgen. En ook dit jaar liggen de ambities van de club hoog (zo klinkt het toch door in de speeches): titel, beker en tweede ronde in de Champions League. Toegegeven: het voorbije seizoen heeft de club zijn doelen niet bereikt, maar met het behalen van de landstitel werd het seizoen gered (ook al was het er volgens sommigen een met weinig glans).

 

Anderlecht zal het wel zonder een aantal sterke persoonlijkheden moeten stellen: Zetterberg natuurlijk, maar ook Kompany, Tihinen, Zewlakow en Wilhelmsson hebben een nieuwe uitdaging opgezocht. In mindere mate zal ook het vertrek van Pujol, Lovre en Iatchouk moeten worden opgevangen.

 

Het geld dat de verkoop van Kompany aan Hamburg heeft opgebracht, alsook de zekerheid van deelname aan de Champions League voorzien de Anderlechtenaars van de nodige financiële slagkracht. We kunnen niet zeggen dat Herman Van Holsbeek de laatste weken heeft stilgezeten. Het aantrekken van Frutos bleek een voltreffer en heeft zowat iedereen ervan overtuigd om de Argentijnse markt verder te prospecteren. Het gevolg hiervan is dat nog eens drie Zuid-Amerikanen werden binnengehaald, die volgend seizoen de paarswitte kleuren zullen verdedigen. Biglia, kapitein van wereldkampioen Argentinië voor spelers onder de 20 jaar, wordt niet meer of niet minder aangekondigd als de nieuwe Redondo! Leiva is een stoere verdedigende half met een over-mijn-lijkmentaliteit en Pareja wacht de zware taak om Vincent Kompany te vervangen! En dit is niet alles: om op drie terreinen een stevig woordje te kunnen meepraten, heeft Sporting geïnvesteerd in de talentvolle en beste speler van de Belgische competitie het voorbije seizoen: Mbark Boussoufa. Hij moet Zetterberg in het hart van de fans doen vergeten en anderzijds het spel van de paarswit oriënteren.

 

Ahmed Assan komt in de plaats van Wilhelmson. De Egyptenaar, verkozen tot beste speler van de African Nations Cup 2006, is ondanks alles een twijfelgeval: sommigen hebben vragen bij zijn fysieke paraatheid (hij is er 31). Ten slotte krijgt ook Jelle Vandamme een unieke kans om zijn loopbaan weer op gang te trekken, na mislukkingen in Southampton en Bremen. Polyvalentie is zijn sterke punt en Anderlecht lijkt dan toch een speler te hebben gevonden die wat druk kan zetten op Deschacht.

 

Een extra aanvaller zou echter geen overbodige luxe zijn, want daar is de spoeling nogal dun. De jonge Kongolees Désiré Mbokani lijkt nog wat te groen. De Anderlecht-leiding zou ook nog op zoek zijn naar een doelman als doublure voor Zitka, nu Proto nog zeker  4 maanden out is.

 

Kunnen de individualiteiten het met elkaar vinden, dan beschikt Sporting over een zeer sterk geheel. Maar zegt men dat niet elk jaar bij aanvang van elk seizoen?

 

Kern :

Doelmannen: Zitka Daniël,Proto Silvio,Schollen Davy, Van Steenberghe Jan

Verdedigers: Deschacht Olivier, Van Damme Jelle,Juhasz Roland, Pareja Nicolas,De Man Mark, Vanden Borre Anthony, Odjidja Ofoe Vadis

Middenvelders: Vanderhaeghe Yves, Biglia Lucas, Leiva Cristian, Hassan Ahmed, Boussoufa Mbark, Goor Bart, Lamah Roland, Tiote Cheik Ismael, Siani Sébastien

Aanvallers: Tchite Mohamed,Mpenza Mbo, Allagui Sami, Akin Serhat, Frutos Nicolas, Legear Jonathan

 

Transfers :

In : Cristian Leiva (Atletico Banfield), Rodrigo Biglia (Independiente), Ahmed Hassan (Besiktas), Jelle Van Damme (Southampton), Mbark Boussoufa (La Gantoise), Dieumerci Mbokani (Mazembé), Nicolas Pareja (Argentinos Juniors), Davy Schollen (NAC Breda), Mémé Tchité (Standard)
Out: Pär Zetterberg (arrêt), Goran Lovre (Groningen), Lamine Traoré (Gençlerbirligi), Michal Zewlakow (Olympiakos), Gregory Pujol (Sedan), Vincent Kompany (Hambourg), Walter Baseggio (Trevise), Hannu Tihinen (Zurich), Oleg Iachtchouk (Ergotelis), Christian Wilhelmsson (Nantes)

 

Pronostiek : Kampioen

10:26 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: anderlecht, jupiler league, sporting |  Facebook |

25-07-06

Standard

 

Stamnummer 16 – Stade Maurice Dufrasne
Rue de la Centrale, 2 – 4000 Liège

Voorzitter: Reto Stiffler

Sportief manager: Michel Preud’homme

Budget: 16 miljoen euro

www.standard.be

 

Het lijkt erop dat Standard nogal wat dossiers in de wachtkamer heeft, want in termen van vertrekkers en nieuwkomers is er nog veel onduidelijkheid.  Traditiegetrouw timmert de club weer aan een nieuwe ploeg tijdens de voorbereiding. In Sclessin zullen weer heel wat nieuwe gezichten hun opwachting maken. Eerst en vooral is er trainer "van het huis", Dominique D’Onofrio, die de handschoen in de ring worp na het onthaal dat hem te beurt viel op de laatste dag van het kampioenschap. En toch kan je de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League bezwaarlijk als een gemist seizoen beschouwen. "Bulderlach" Johan Boskamp neemt de fakkel over: hij moet trachten terug aan te knopen met de successen van weleer en Standard naar de langverwachte titel van Belgisch kampioen te leiden.

 

Standard zal naar goede gewoonte straks een totaal nieuw uitzicht vertonen. Wat de vertrekkers betreft, zijn er Runje (Besiktas), Roussel (Zulte-Waregem), Jonathan Walasiak (Metz), plus de eindecontractspelers, die waarschijnlijk niet zullen verlengen: Garbini, Leonard, Wamberto, Niculae, Moreira, Negouai en Jorge Costa. En dat is niet alles: veel kans dat Geeraerts, Onyewu en andere Tchités. hun voorbeeld zullen volgen en hun geluk elders zullen beproeven.

 

Wat de inkomende transfers betreft, wordt opnieuw de Portugese connectie gevolgd. In de verdediging: Nuno Coelho, Miguel Areias Lopes, Rogerio Matias en tenslotte de Braziliaan Rodrigo Costa, die de voorbije 5 jaar in de Bundesliga de kleuren van München 1860 verdedigde. Een andere, in onze contreien weinig bekende voetballer, is de Serviër Jovanovic (25 jaar) die eerder bij Shakter Donetsk en Lokomotiv Moskou aan de slag was. Hij zal vooral als aangever fungeren. Frédéric Dupré verliet Zulte-Waregem om het Luikse middenveld te versterken.

 

Standard wacht doorgaans het eind van het tussenseizoen af om zich met toppers te versterken. Wie weet duikt er straks nog een grote vis op! Hopelijk is het team voldoende ingespeeld met het oog op de kwalificatie voor de Champions League.

 

Kern :

Doelman :De Vriendt Jérémy, Renard Olivier

Verdedigers : Areias Lopes Miguel, Coelho Nuno, Costa Rodrigo, Deflandre Eric, Dupré Frédéric, Fellaini Marouane, Matias Rogerio, Onyewu Oguchi, Pelaic Mladen

Sarr Mohamed, Vulin Lovre

Middenvelder : Arend Gaël, Conceicao Sergio, Defour Steven, Dembele Siramana, Faye Karim, Geraerts Karel, Jovanovic Milan, Oussalah Mustapha, Papassarantis Yanis

Rapaic Milan, Witsel Axel

Aanvaller : Bouchouari Hakim, De Camargo Igor, Kovalenko Serhiy

 

Transfers :
In : Frédéric Dupré (Zulte Waregem), Johan Boskamp (entraîneur-Stoke), Hakim Bouchouari (Lokeren), Michel Renquin (entraîneur adjoint- Bastogne), Nuno André Coelho (Porto), Areias Lopes (Porto), Rogerio Matias (Guimaraes), Mladen Pelaic (FC Zagreb), Milan Jovanovic (Lokomotiv Moscou), Rodrigo Costa (Münich 1860), Steven Defour (Racing Genk)
Out : Olivier Werner (KV Mechelen), Vedran Runje (Besiktas), Jonathan Walasiak (Metz), Jorge Costa (?), Davy Vandenbroeck (RKC), Mémé Tchité (Anderlecht)

 

 

Pronostiek: 4de

De vraag van de redactie:

Kan Standard opnieuw meestrijden voor de titel nu het, zoals elk jaar, zijn kern door mekaar heeft gegooid?

 

 

10:52 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-06

Club Brugge

 

 

Stamnummer 3 – Jan Breydelstadion
Olympialaan 74 – 8200 Sint-Andries-Brugge

Voorzitter: Michel D’Hooghe

Sportief directeur: Marc Degryse

Trainer: Emilio Ferrera

Budget: 15 miljoen euro

www.clubbrugge.be

 

Wie niet investeert, boert achteruit. De Bruggelingen hadden geen keuze: om te vermijden dat grote rivaal Anderlecht verder van hen weg zou lopen, moest er wel iets gebeuren. De kritiek was vorig jaar niet van de lucht, door de mislukte transfercampagne (Ceulemans, Valgaeren, Leko, Dufer, Portillo...) en de onregelmatige prestaties die Club de deelname aan de kwalificatiefase voor de Champions League kostten.

 

Dit seizoen hebben Marc Degryse en Emilio Ferrera beslist hard terug te slaan, met onder meer de aankopen van Koen Daerden, Ibrahim Salou en de grote Lierse hoop Timothy Dreesen. Met zekerheid zijn dit prima investeringen op de Belgische markt. Het lijkt erop dat de blauwzwarten het hier niet bij zullen laten en dat ze de forcing voeren om internationaal Geeraerts van Standard terug naar de oude stal te halen. In tegenstelling tot Anderlecht dus trekken de Bruggelingen de "Belgische" kaart, iets waar we enkel blij om kunnen zijn.

 

Koen Daerden wacht de zware taak om in de voetsporen te treden van een monument als Gert Verheyen, die een punt zette achter zijn rijkgevulde loopbaan. Het defensieve compartiment heeft geen wijzigingen ondergaan, wat zijn onverzettelijkheid ten goede moet komen. In de aanval zal Salou worden gekoppeld aan de woelige, maar trefzekere Balaban, die na lang aarzelen besliste om voor twee jaar bij te tekenen. Anderzijds is er het vertrek van Portillo, van wie de aankoopprijs ruim te hoog lag voor de club van voorzitter D’Hooghe.

 

Zoals elk jaar gaan de Bruggelingen voor de titel en willen ze met hun Europese campagne overwinteren. Onder leiding van Ferrera lijkt Club gewapend om de doelstellingen waar te maken, al zal veel afhangen van de manier waarop de nieuwkomers van Anderlecht en Standard zich aan ons kampioenschap aanpassen. Het begin van de competitie kan al richtinggevend zijn...

 

Noyau :

Doelmannen :  Stijn Stijnen, Glenn Verbauwhede, Yves Lenaerts

Verdedigers: Olivier De Cock, Joos Valgaeren, Michael Klukowski, Philippe Clement, Timothy Dreesen, Ivan Gvozdenovic, Birger Maertens, Jason Vandelannoite

Middenvelders: Sven Vermant, Koen Daerden, Gaetan Englebert, Jonathan Blondel, Gregory Dufer, Elrio Van Heerden, Ivan Leko, Mustapha Elhadji Diallo, Jörn Vermeulen, Kevin Roelandts

Aanvallers: Manasseh Ishiaku, Boško Balaban, Daniël Chavez, Salou Ibrahim, Jeanvion Yulu-Matondo

 

Transfers :

In : Ibrahim Salou (Zulte Waregem), Timothy Dreesen (Lierse), Daniel Chavez (Academia Cantolao), Mustapha Diallo (Senegal), Yves Lenaerts (KBHZ), Jihad Azaggari (Excelsior Rotterdam), Koen Daerden (Genk)

Out : Gert Verheyen (arrêt), Tomislav Butina (Olympiakos), Matthias Trenson (KVSK United), Bart Buysse (Zulte Waregem), Jelle De Bock (PSV), Ernandes Bueno de Castro (Lierse), Rune Lange (Valerengen), Vincent Provoost (Courtrai), Kenneth Vonck (Roulers), Bart Vlaeminck (Hamme), Dieter Van Tornhout (Roda JC), Gunther Vanaudenaerde (NEC)

 

Pronostiek : 2de

De vraag van de redactie:

Heeft Club gelijk om zijn pijlen te richten op jonge Belgische spelers?

 

12:32 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

20-07-06

KAA Gent

 

 

Stamnummer 7 – Jules Ottenstadion

Bruiloftstraat 42 – 9050 Gentbrugge

Voorzitter: Ivan De Witte

Manager: Michel Louwagie

Trainer: Georges Leekens

Budget: 8 miljoen euro

www.kaagent.be

 

AA Gent en Georges Leekens mogen terugkijken op een indrukwekkende terugronde 2005-2006. We herinneren ons nog al te goed dat de Gentenaars tot het einde hun rol van scherprechter in het Belgisch kampioenschap hebben gespeeld, door onder meer op de laatste speeldag Standard in eigen huis eronder te houden. Het was ook het seizoen van Mbark Boussoufa, die het hart stal van elke Belgische liefhebber van mooi voetbal. Niet verwonderlijk dat de hoofdstedelingen de jonge parel kost wat kost wilden strikken, wat hen uiteindelijk ook is gelukt, al moesten ze er 3,5 miljoen euro voor op tafel leggen!

 

Het Gentse middenveld staat voor een lastige opdracht. Ook het vertrek van Wouter Vrancken zal immers sporen nalaten. Hij heeft het potentieel om het tot Rode Duivel te schoppen. Afwachten of de Costaricaan Azofeifa, die het Europese voetbal nog moet leren kennen, een titularisplaats op het middenveld kan opeisen.

 

We kennen het talent van "Mac the Knife", die als geen ander het beste uit een groep weet te halen. Zijn aanvalslijn oogt indrukwekkend met een Zewlakow, die zijn stertrainer terugvindt en in de plaats komt van Aliyu Datti. Deze laatste bracht niet helemaal wat er van hem werd verwacht. Zewlakow zal geruggesteund worden door een andere Costaricaan, Brian Ruiz. De belofte van Eupen strijkt eveneens neer in Gent om zijn kans te wagen bij de grote jongens en dingen op te steken van leermeester Georges.

 

De uitdaging van Gent zal er zonder enige twijfel in bestaan te bevestigen, en tegelijk een nieuw team op te bouwen.

 

Kern :

Doelmannen: Apoula Edel Edima Bete, Herpoel Frédéric,  Van De Moortele Sören

Verdedigers: Laybutt Stephen, Lombaerts Nicolas,  Mirvic Damir,  Smoje Dario,

Svetlicic Djordje, Thompson Kenny, Weytens Kenneth

Middenvelders: Azofeifa Randall, Beausejour Jean, Buyssens Ludovic, De Beule Davy, De Ridder Steve, Pavlovic Nebosja, Gillet Guillaume, Gregoire Christophe, Hakonsen Yngvar,  

Aanvallers: Foley Dominic, Martens Sandy,  Nfor Ernest Webnje, Ruiz Gonzalez Bryan, Sakanoko Bassalia, Zewlakow Marcin

 

Transfers :

In : Guillaume Gillet (Eupen), Bosana Sakanoko (Woluwe), Marcin Zewlakow (Mouscron), Djordje Svetlicic (Cercle Bruges), Randall Azofeifa (Costa Rica), Bryan Ruiz (Alajuelense), Apoula (Rapid Bucarest)

Out : Steve Cooreman (Ham Kam), Erdinç Kurtulus (KV Ostende),  Bart Devinck (Roulers), Mbark Boussoufa (Anderlecht), Anyanwu Blessing (Lierse), Wouter Vrancken (Racing Genk),  Aliyu Datti (Zulte Waregem)

 

Pronostiek: 5de

De vraag van de redactie:

Kunnen de Costaricanen zich meteen aanpassen?

 

 

09:13 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-07-06

KRC Genk

 

Stamnummer 322 – Fenixstadion

Stadionplein 4 – 3600 Genk

Voorzitter:

Technisch directeur: Willy Reynders

Trainer : Hugo Broos

Budget: 18 miljoen euro

www.krcgenk.be

 

Wat men ook moge beweren: Genk kijkt terug op een tegenvallend seizoen. Hugo Broos had, weliswaar noodgedwongen, de verdienste om jongeren in de strijd te gooien, maar het vuur en het enthousiasme van de Belgische beloften volstonden niet voor een Europese kwalificatie. Het gebrek aan regelmaat heeft zich zwaar laten gevoelen en de opeenvolging van blessures van Claessens, Engelaar, Chatelle... alsook de manier waarop het geval Vandenbergh werd aangepakt, hebben daar niet toe bijgedragen.

 

Het tussenseizoen in Limburg was bijzonder geanimeerd en jammer genoeg niet alleen door goed nieuws! Vooreerst was er het vertrek van technisch directeur, Ariel Jacobs, die opnieuw naar de groene mat smachtte. Hij wordt trainer bij Lokeren en zal worden vervangen door Willy Reynders, die de omgekeerde weg gaat. Het jonge Belgische talent, Steven Defour, wenst de club te ruilen voor Ajax Amsterdam, maar omdat de twee clubs geen akkoord bereiken, doet de jongere een beroep op de wet van 1978 om zijn vrijheid te bekomen. Voorzitter Vaessen is ziedend en beslist om, gedegouteerd door het voetbalwereldje, op te stappen!

 

Geef toe dat er beter bestaat als voorbereiding! Kant van de vertrekkers is er niet alleen Defour, maar ook de duurste transfer uit de geschiedenis tussen twee Belgische clubs! Internationaal Koen Daerden verlaat Limburg richting Club Brugge voor 4 miljoen euro! Met dit bedrag moet de club in staat zijn enkele mooie aankopen te doen. Tot dusver werden twee kleppers vastgelegd: neo-Rode Duivel De Decker en de onvermoeibare Wouter Vrancken. In de aanval zal Hugo Broos zeker met het duo Vandenbergh–Bosnjak uitpakken. Deze laatste werd weggeplukt bij Dinamo Zagreb. Tot slot stapt Wamfor over naar GBA en keert Bob Peeters terug naar de heimat van het Lisp. Het etiket van luxejoker komt toe aan Iakovenko.

 

Het team lijkt niet echt versterkt in vergelijking met vorig jaar. Hugo Broos rekent vast op de extra maturiteit van zijn troepen om qua resultaten beter te doen.

 

Kern :

Doelmannen: Jan Moons, Logan Bailly, Sinan Bolat 

Verdedigers: Gert Claessens, Hans Cornelis, Eric Matoukou, Tomislav Mikulic, Sebastien Pocognoli, Gonzague Vandooren, Sven Verdonck

Middenvelders: Thomas Chatelle, Alex Da Silva, Faris Haroun, Seyfo Soley, Tom Soetaers,  Kenneth Van Goethem, Wouter Vrancken, Orlando Engelaar, Oleksandr Iakovenko, Wim De Decker

Aanvallers: Ivan Bosnjak, Marvin Ogunjimi, Nenad Stojanovic, Kevin Vandenbergh 

 

Transfers :

In: Davy Brouwers (KBHZ), Alexandre Silva (Marilia), Ivan Bosnjak (DInamo Zagreb), Wouter Vrancken (La Gantoise), Shasha Iakovenko (Lierse), Wim De Decker (G. Beerschot)

Out: Wouter Corstjens (Westerlo), Koen Daerden (FC Bruges), Jordan Remacle (RKC), Bob Peeters (Genk), Justice Wamfor (Germinal Beerschot), Steven Defour (Standard), Jordan Remacle (RKC), Bob Peeters (Lierse)

 

Pronostiek: 5de

De vraag van de redactie
Strijdt Genk dit jaar mee voor de Europese plaatsen?

 

14:29 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (38) |  Facebook |

18-07-06

Zulte-Waregem

Stamnummer 5381 – Regenboogstadion

Zuiderlaan 17 – 8790 Waregem

Voorzitter: Willy Naessens

Sportief manager: Luc Dhaenens

Trainer: Francky Dury

Budget: 4 miljoen euro

www.svzw.be

Zulte-Waregem was de revelatie van het seizoen 2005-2006. De nieuwkomer in hoogste klasse verbaasde vriend en vijand met het geleverde spel en uiteindelijk ook met de resulaten: een mooie 6de plaats en een zege in de Belgische Beker. Als semi-professionele club wilde Zulte-Waregem geen etappes overslaan en stap voor stap een meer professionele organisatie uitbouwen. Franky Dury, trainer van het jaar, zet er zijn schouders onder.

 

Zulte-Waregem is, zoals zo vele andere, het slachtoffer van zijn eigen succes. De beste spelers, huidige of toekomstige internationals, liepen in de kijker van diverse meer bemiddelde clubs. Ibrahim Salou maakt de overstap naar Club Brugge, Frédéric Dupré gaat naar Standard en Tony Sergeant aarzelt nog om zijn ploegmakker naar de Vurige Stede te volgen. Bjorn Sengier is ingegaan op een financieel interessant aanbod in het buitenland (Willem II). Voorlopig verlaten dus vier sterkhouders de club.

 

Wie zegt vertrekkers, zegt meestal ook geld dat binnenstroomt. Dit manna, en ook het feit dat de Uefa-cup wordt gespeeld, hebben het bestuur en Francky Dury in staat gesteld om intelligent in te kopen. Chris Janssens blijft, ondanks zijn "gevorderde" leeftijd, een vaste waarde en moet rust in het middenveld brengen. De aanval wordt versterkt met de aankoop van spelers met heel wat kwaliteiten, en vooral een gevoel van revanche, na een mislukte campagne vorig seizoen: Cédric Roussel en Alyiu Datti. Klikt het tussen deze twee spelers, en blijven ze gespaard van blessures, dan kunnen ze een te duchten duo vormen. Dan is er nog de vervanging van doelman Sengier: de club heeft zijn oog laten vallen op de ervaren Geert De Vlieger, die ook enige tijd in beeld was bij Brussels. De Belgische internationaal zal nog wel terugdenken aan de leuke herinneringen van de Belgische amateurs en vooral aan de keuzeheer van de Rode Duivels, René Van der Eycken.

 

Ook al zal de club niet langer van het verrassingseffect kunnen profiteren, en is het seizoen van de bevestiging altijd moeilijk, toch lijkt de kern evenwichtig.  Zulte-Waregem moet in staat worden geacht om straks in de linkerkolom te eindigen, indien de kern gevrijwaard blijft van al te veel blessures.

 

Transfers :

In : Chris Janssens (Westerlo), Bart Buysse (FC Bruges), Geert De Vlieger (Manchester City), Karel D'Haene (Manisaspor), Cédric Roussel (Rubin Kazan), Aliyu Datti (La Gantoise), Loris Reina (Charleroi)

Out : Ibrahim Salou (FC Bruges), Frédéric Dupré (Standard), Bjorn Sengier (Willem II), Michaël Wiggers (Mons), Philippe Buyssens (Renaix), Jo Vermast (Courtrai)

 

Pronostiek: 8ste

De vraag van de redactie:

Kan Zulte-Waregem zijn schitterend seizoen 2005-2006 herhalen?

10:24 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zulte-waregem, voetbal, waregem, jupiler league |  Facebook |

17-07-06

Lokeren

Stamnummer 282 - Daknam

Daknamstraat 91 - 9160 Lokeren

Voorzitter: Roger Lambrecht

Directeur-generaal: Patrick Orlans

Trainer : Ariel Jacobs

Budget: 4 miljoen euro

www.sporting.be

 

Lokeren

Sporting speelde het afgelopen seizoen een prima heenronde, maar het vertrek van Muslim speelde hen parten. Aimé Anthuenis heeft hem gedurende enkele maanden opgevolgd, maar gezondheidsproblemen hebben Aimé belet om zijn opdracht tot een goed eind te brengen. Trouwe luitenant Cossey heeft dan, met redelijk succes, de teugels in handen genomen. Ondanks de blessures van zijn koninginnenstukken heeft Sporting een verdienstelijke campagne afgewerkt.

 

Voor dit jaar heeft Ariel Jacobs de lokroep van de grasmat niet kunnen weerstaan. De technische en tactische kwaliteiten van de oud-directeur van Genk zijn alom gekend. Hij zal het dit jaar wel moeten stellen zonder Bancé, die zich, samen met Jos Daerden in een Oekraïens avontuur stort bij Metallurh Donetsk. Een groot verlies voor Lokeren, maar de portefeuille werd wel met 1,7 miljoen EUR aangedikt. Met dit bedrag moet de club in staat zijn enkele talenten op de kop te tikken. Het bestuur heeft al meermaals bewezen een neus voor zeldzaam talent te hebben. Ook Bouchouari zal een leegte nalaten, na zijn vertrek naar Standard.

 

Zullen de Ijslanders Gretarsson en Kristinsson op hun oude dag nog even efficiënt uit de hoek komen? Het bestuur twijfelt en wil Gretarsson niets in de weg leggen voor een vertrek... De Afrikaanse piste (Issa Traore, Patiyo Tambwe) lijkt in Daknam te worden gevolgd om een goed overgangsseizoen te verzekeren...

 

Kern :

Doelmannen : Zvonko Milojevic, Jugoslav Lazic, Griffin De Vroe

Verdedigers : Hassan El Mouataz, Joao Carlos Pinto Chaves, Olivier Doll, Predrag Filipovic, Benjamin De Wilde, Mamadou Diallo, Madi Saidou Panandetiguiri, Frederik De Winne

Middenvelders : Ivan Vukomanovic, Besnik Hasi, Killian Overmeire, Runar Kristinsson, Gunter Van Handenhoven, Aboubacar Camara MBaye, Michaël Van Hoey, Kwinten Clappaert,

Aanvallers : Goran Maznov, Ivica Jovanovic, Issa Traore, Stjepan Jukic , Ali Bouab, Xavier Deschacht, Patiyo Tambwe, Stijn De Wilde, José "Tailson" Ilson Dos Santos

Transfers :

In : Ariel Jacobs (trainer - Genk), Patiyo Tambwe (DC Virunga), Goran Maznov (Diyarbakirspor), Issa Traore (Alliance Bouake), Marciel Thiago (Vasco da Gama)

Out : Atte-Oudeyi Zanzan (Brussels), Jean-Paul Kielo Lezi (FC Malines), Hakim Bouchouari (Standard), Aristide Bancé (Metallurg Donetsk)

 

Pronostiek : 9de

Vraag van de redactie:

Zal tacticus Ariel Jacobs het (al te) defensief aanpakken?

14:15 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lokeren, voetbal, jupiler league |  Facebook |