11-07-06

Beveren

KSK Beveren

Stamnummer 2300 - Freethiel
Klapperstraat 151 bis - 9120 Beveren

Voorzitter: Frans Van Hoof

Manager/Trainer: Walter Meeuws

Budget: 3 miljoen 


www.kskbeveren.be

 

Beveren:  meer realisme gewenst

 

Reeds verschillende seizoenen draagt Beveren een Ivoriaanse stempel. Meer dan 90% van het team behoort toe aan de stal van Jean-Marc Guillou. Het doel van de Waaslanders is eenvoudig: ze plaatsen jonge spelers in het uitstalraam met de bedoeling ze enkele maanden later tegen een hogere prijs door te verkopen.

In het begin van deze samenwerking liep voor Beveren alles op wieltjes, en hebben toppers zoals Emmanuel Éboué (Arsenal) en Yapi Yapo (Bern en ex-Nantes) hun kunstjes getoond op de Freethiel. Maar dergelijk talent is zeldzaam en sindsdien flirt Beveren gevaarlijk met de staart van de rangschikking. Bovendien is hun spel wel oogstrelend, maar naïef en vertonen de spelers vaak een gebrek aan efficiëntie.


Vermoedelijk gaat de club opnieuw een moeilijk seizoen 2006-2007 tegemoet, want ook financieel is de toestand niet rooskleurig. De komst van Walter Meeuws als trainer is een positieve factor, maar ook met hem is een zorgeloos seizoen niet gegarandeerd


Kern:
Doelmannen:
Copa, Piessens, Verhulst
Verdedigers: Diawara, Joseph-Augustin, Kante, Lardenoit, Mahan, Ouattara, Vanhoyweghen
Middenvelders: Beugre, Macquet, Seka-Afessi, Tamla, Theunis, Topka
Aanvallers: Bozic, Buskiewicz, De Munter, Dissa, Kipre, Koudou, Schuddinck, Gervinho

Transfers:

In: Kristof Lardenoit (Saint-Trond), Walter Meeuws (entraîneur), Davy Theunis (Brussels), David Van Hoyweghen (Saint-Trond), Laurent Macquet (Akratitios), Ivan Bozic (TPK Nova), Pawel Buskiewicz (Swit Nowy Dwor Mazowiecki)

Out: Enzo Neve (Westerlo), Bjorn Vleminckx (KV Mechelen), Olivier Fontenette (Rennes), Junior (Metallurg Donetsk), Badjan (Istres), Mohammed Diallo (Sion), Badjan (Istres)

 

De vraag van de redactie:

Is Beveren een kandidaat voor de degradatie?

 

10:27 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: jupiler league, voetbal, beveren |  Facebook |

Commentaren

beveren degradatiekandidaat neen, Ivoriaans talent wordt aangevuld met eigen jeugd. Ook vroegere eigen jeugd wordt teruggehaald. Theunis blijkt al het niveau terug te halen van 2004. Laurent Macquait is eveneens een aanwinst. het oogstrelende niet efficiënte voetbal is duidelijk verdwenen.

Gepost door: andy | 15-07-06

zulte waregem zulte waregem is de best

Gepost door: brent | 27-07-06

Beveren Ik denk dat we als supporter van Beveren realistisch moeten zijn, het gaat voor Beveren een moelijk jaar worden. Maar met de nodige inzet en doorzetting moet het lukken ons in eerste klasse te houden. Dit is duidelijk een overgangsjaar en misschien een nieuw begin van iets moois. Waar ze wel voor moeten oppassen is de verlenging van de contracten, het merendeel van loopt af in 2007 en ze doen er best aan de sterkhouders nog een verlengd contract aan te bieden eind 2006 anders zou het allemaal wel eens een maat voor niets kunnen zijn.

KOMAAN BEVEREN!

Gepost door: Woep | 28-07-06

De commentaren zijn gesloten.