12-07-06

Moeskroen

Excelsior Moeskroen:

 

Stamnummer 224 - Le Canonnier

Stadionstraat 33 – 7700 Moeskroen

Voorzitter: Edward Van Daele

Directeur-generaal: Alain Tirloit

Trainer: Gil Vandenbrouck

Budget: 4 miljoen EUR

www.excelsior.be

 

Aan herbronning toe

De leiding van de Henegouwse club heeft er blijkbaar voor geopteerd om het gezond verstand opnieuw te laten primeren en af te stappen van de politiek van de voorbije seizoenen (met te veel of te dure aankopen). Prioriteit wordt gegeven aan een terugkeer naar de oude waarden, de doorstroming van jongeren uit de jeugdschool Futurosport en het streven om de typisch Moeskroense identiteit weer tot leven te brengen.

 

De twee voorbije jaren heeft Le Canonnier niet wat je noemt geslaagde campagnes achter de rug. De club ontsnapte ternauwernood aan de sportieve degradatie om economische redenen (in eerste aanleg werd de club een licentie geweigerd). Maar les Hurlus hebben, ondanks hun moeilijkheden, toch maar mooi de finale van de Belgische Beker gespeeld.

 

Voor dit seizoen 2006-2007 schenkt voorzitter Van Daele dan ook het vertrouwen aan de mensen van het huis, die de club en zijn mentaliteit door en door kennen. Gil Vandenbroek zal voor het eerst, na talloze interims, de functie van hoofdtrainer waarnemen. Hij zal worden geassisteerd door een ancien van de club, Claude Verspaille. Nadat ze het voorbije jaar al Dugardein zagen terugkeren, hebben les Hurlus nu de sterke verdediger Alexandre Teklak opnieuw naar de oude stal gehaald, een niet te verwaarlozen troef voor Excelsior. Dit nadat ze zonder succes andere anciens van het huis zoals Blondel, Vandooren of El Idrissi hadden trachten te overhalen. De Moeskroeners hebben wel de Franse spits Demba Ba, die overkomt van Rouen, gestrikt en stellen grote hoop in de Ivoriaanse linkerwinger Tohoua (Lierse). Om zijn kern te vervolledigen, mikt Excelsior nog op een terugkeer van Chantry en op de doorbraak van een aantal jongeren, zoals Haagdhoren en Huyghebaert, die voor het eerst een profcontract ondertekenden.

 

Langs de kant van de vertrekkers zijn de grootste verliezen ontegensprekelijk die van de Pool Marcin Zewlakow en Oussalah. Grote verschuivingen worden langs de kant van de Le Canonnier niet meer verwacht zonder nieuwe vertrekkers (Luzi, Noukeu…). De ploeg zou zich in principe moeten kunnen handhaven, maar het lijkt erop dat de aankoop van een extra offensieve schakel onmisbaar is om het spektakel op te voeren en de sfeer terug te brengen die tot voor kort model stond in ons kampioenschap.

 

Kern :

Doelman : Patrice Luzi, Christophe Martin,

Verdediger : Adolph Tohoua, Jean-Philippe Charlet, Romain Haagdoren, Olivier Besengez, Sebastien Grimaldi, Daan Van Gyseghem, Karim Fellahi, Geoffrey Toyes, Alex Teklak, Michael Descamps, Kevin Hatchi

Middenvelder: Steve Dugardein, Francisco Sanchez Davolio, Patrice Noukeu, Bastien Chantry, David Grondin, Jean-Felix Dorothée

Aanvaller : Adnan Custovic, Demba Ba

Transfers :
In: Haaghedoren, Heughebaert et Brouckaert (jeugdschool Futurosport), Demba Ba (Rouen), Alexandre Teklak (La Louvière)
Out: Marcin Zewlakow (La Gantoise)

 

Pronostic : 15de

De vraag van de redactie:

Heeft Excelsior gelijk om zijn hoop te stellen in spelers uit eigen stal?

10:10 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: excelsior, mouscron, moeskroen, voetbal, jupiler league |  Facebook |

Commentaren

Moeskroen is zo'n famialle ploeg Moeskroen zit momenteel met het probleem dat de economie er niet goed draaid en het zeer moeilijk wordt om sponsors te vinden.
Er is eveneens veel armoede in de streek van Moeskroen waardoor de mensen wel willen gaan kijken maar het geld niet hebben om te gaan.
Meer dan 10 jaar geleden was Moeskroen de stad die bloeide en plots zo'n ommekeer.
Ik zelf ben een supporter van excelsior omdatik vind dat ze met al de tegenslagen toch blijven zich inzetten om de ploeg in eerste te houden.
De keuze voor de jeugd is een zeer goed idee en hopelijk met veel succes.
Pas dit jaar maar op van Moeskroen het zou kunnen voor de verrassing zorgen.
Veel succes

Gepost door: Bryon Christophe | 23-07-06

je mag zeker de hoop niet opgeven want als je dat doe dan ben je pas verloren.met jullie inzet zal je er zeker geraken.dat zeg ik zelf ook tegen mijn zoon die keper is bij avelgem en die verder wil gaan om van keeper zijn beroep van te maken ja hij is meschien nog jong maar weet wat hij zegt hij is zeer grote supporter van excelsior en van aderlecht dat zijn grote voorbeelden dus zeker niet de moed opgeven want van julie krijg iedereen te minste respect want is zelf zijn droom om bij jullie te komen

Gepost door: verfaille | 19-05-08

De commentaren zijn gesloten.