14-07-06

Brussels

FC Brussels

Stamnummer 1936 – Edmond Machtensstadion

Charles Malisstraat 61 – 1080 Brussel

Voorzitter: Johan Vermeersch

Directeur-generaal: Gino Gylain

Trainer: Albert Cartier

Budget: 4 miljoen EUR

www.fc-brussels.be

 

Ze zijn alvast goed op weg!

FC Brussels werkt verder aan zijn opgang in de hiërarchie van het Belgische kampioenschap. Een intelligent beleid en doordachte aankopen hebben daar toe bijgedragen. In nauwelijks enkele maanden tijd hebben Johan Vermeersch, met zijn kordate aanpak, en Albert Cartier, met zijn tactisch inzicht, mirakels verricht in Molenbeek.

 

Voor de supporters zal het gehuil van de wolven in de omgeving van het stadion hoorbaar zijn. Albert Cartier lijkt zich zijn mooie periode bij La Louvière nog te herinneren, want nogal wat spelers hebben dezelfde weg richting hoofdstad gevolgd. Michel Piersoul, die een sleutelrol heeft gespeeld in de ontbolstering van doelmannen als Proto en Cordier, wordt de nieuwe verantwoordelijke van de Brusselse sluitstukken. Hij zal zijn efficiënte methodes toepassen op zijn nieuwe leerlingen, onder wie zijn jongste poulain, Michaël Cordier (22), die de plaats van titularis en een aangepaste omkadering verkoos boven een nieuwe uitdaging in Standard of AA Gent, waar hem niet dezelfde waarborgen konden worden geboden.  Ook Pinelli en Quantin Durieux maken de overstap vanuit La Louvière. De club wil de jongeren alle vertrouwen geven en vooral in Belgisch talent investeren. Het zal interessant zijn om te zien hoe de club de volgende seizoenen evolueert, en of de club zijn ambitieuze doelstellingen kan waarmaken.

 

Snelders en (vooral) Kargbo zijn de belangrijkste vertrekkers van de club. De club zou zich hier echter moeten kunnen boven zetten en rekent op de capaciteiten van zijn stertrainer. Niet vergeten dat de club zich vorig seizoen tot doel heeft gesteld om binnen vijf jaar tot de subtop te behoren. Ze zijn alvast goed op weg! Alleen de aanval lijkt ons wat fragiel om de competitie zorgeloos aan te vatten.

 

Transfers:
In:
Ebou Sillah (RBC), Jonathan Téhoue (Virton), Atte-Oudeyi Zanzan (Lokeren), Diedonné Kalikula (KVSK United), Michael Cordier (La Louvière), Michael Nnaji (Lierse)
Out: Davy Theunis (Beveren), Mickaël Niçoise (Gençlerbirligi), Ibrahim Kargbo (Willem II), Kristof Snelders (Lierse)
 

Pronostiek: 8ste

  

De vraag van de redactie: 

Kan Brussels snel aansluiting vinden bij de subtop?

 

10:38 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: jupiler league, brussels, voetbal |  Facebook |

Commentaren

Brussels Fc - Street Soccer België
In België ontstonden de eerste voetbalclubs vanaf 1880 .In 1895 werd de Union Belge des Sociétés de Football Association opgericht, de latere KBVB. De eerste Belgische voetbalclub was Antwerp FC uit Antwerpen. Deze club bestaat nog steeds en speelt in tweede klasse. De eerste clubs ontstonden vooral in en rond Antwerpen, Brussel, Brugge en het Luikse.

Gepost door: K .Belg | 05-06-07

Street Soccer @ Brussels Street soccer

Le Street Soccer ou Street Football est une variante informelle du football qui se joue dans la rue à cinq contre cinq. Les buts sont représentés par des objets naturels.

Lieux:

Se joue dans un endroit entouré de mur (si possible).
Matériel :

Un ballon de football taille 3.
4 objets pour faire les buts (2 mètres).

But du jeu:

Marquer le plus de but possibles, en un temps de 40 minutes ( 2 mi-temps de 20 minutes chacune ) et de se faire plaisir.


Début du jeu:

Faire deux équipes, chacune équitablement composée de 4 joueurs et d'un gardien.
Chaque équipe va dans son camp.
La balle est lancé au milieu, ainsi le match peut commencer.

Règles:

1. Les tacles sont formellement interdit !
2. Il n'y a pas de "touche", sauf s'il n'y a pas de mur.
3. En cas de faute, la balle est rejouée à terre.
Le foot de rue est un jeu de développement des capacités du vrai foot.
Beaucoup de stars de foot ont pratiqué ce sport.


Lien externe

www.voetbaltruc.nl

www.topfutsal.nl

Gepost door: K.Belg | 05-06-07

De commentaren zijn gesloten.