20-07-06

KAA Gent

 

 

Stamnummer 7 – Jules Ottenstadion

Bruiloftstraat 42 – 9050 Gentbrugge

Voorzitter: Ivan De Witte

Manager: Michel Louwagie

Trainer: Georges Leekens

Budget: 8 miljoen euro

www.kaagent.be

 

AA Gent en Georges Leekens mogen terugkijken op een indrukwekkende terugronde 2005-2006. We herinneren ons nog al te goed dat de Gentenaars tot het einde hun rol van scherprechter in het Belgisch kampioenschap hebben gespeeld, door onder meer op de laatste speeldag Standard in eigen huis eronder te houden. Het was ook het seizoen van Mbark Boussoufa, die het hart stal van elke Belgische liefhebber van mooi voetbal. Niet verwonderlijk dat de hoofdstedelingen de jonge parel kost wat kost wilden strikken, wat hen uiteindelijk ook is gelukt, al moesten ze er 3,5 miljoen euro voor op tafel leggen!

 

Het Gentse middenveld staat voor een lastige opdracht. Ook het vertrek van Wouter Vrancken zal immers sporen nalaten. Hij heeft het potentieel om het tot Rode Duivel te schoppen. Afwachten of de Costaricaan Azofeifa, die het Europese voetbal nog moet leren kennen, een titularisplaats op het middenveld kan opeisen.

 

We kennen het talent van "Mac the Knife", die als geen ander het beste uit een groep weet te halen. Zijn aanvalslijn oogt indrukwekkend met een Zewlakow, die zijn stertrainer terugvindt en in de plaats komt van Aliyu Datti. Deze laatste bracht niet helemaal wat er van hem werd verwacht. Zewlakow zal geruggesteund worden door een andere Costaricaan, Brian Ruiz. De belofte van Eupen strijkt eveneens neer in Gent om zijn kans te wagen bij de grote jongens en dingen op te steken van leermeester Georges.

 

De uitdaging van Gent zal er zonder enige twijfel in bestaan te bevestigen, en tegelijk een nieuw team op te bouwen.

 

Kern :

Doelmannen: Apoula Edel Edima Bete, Herpoel Frédéric,  Van De Moortele Sören

Verdedigers: Laybutt Stephen, Lombaerts Nicolas,  Mirvic Damir,  Smoje Dario,

Svetlicic Djordje, Thompson Kenny, Weytens Kenneth

Middenvelders: Azofeifa Randall, Beausejour Jean, Buyssens Ludovic, De Beule Davy, De Ridder Steve, Pavlovic Nebosja, Gillet Guillaume, Gregoire Christophe, Hakonsen Yngvar,  

Aanvallers: Foley Dominic, Martens Sandy,  Nfor Ernest Webnje, Ruiz Gonzalez Bryan, Sakanoko Bassalia, Zewlakow Marcin

 

Transfers :

In : Guillaume Gillet (Eupen), Bosana Sakanoko (Woluwe), Marcin Zewlakow (Mouscron), Djordje Svetlicic (Cercle Bruges), Randall Azofeifa (Costa Rica), Bryan Ruiz (Alajuelense), Apoula (Rapid Bucarest)

Out : Steve Cooreman (Ham Kam), Erdinç Kurtulus (KV Ostende),  Bart Devinck (Roulers), Mbark Boussoufa (Anderlecht), Anyanwu Blessing (Lierse), Wouter Vrancken (Racing Genk),  Aliyu Datti (Zulte Waregem)

 

Pronostiek: 5de

De vraag van de redactie:

Kunnen de Costaricanen zich meteen aanpassen?

 

 

09:13 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

bufalloboy)
Weet er iemand wie gent zou aantrekken in de winterstop (Domourad,.......)

Gepost door: bufalloboy) | 26-12-06

De commentaren zijn gesloten.