25-07-06

Standard

 

Stamnummer 16 – Stade Maurice Dufrasne
Rue de la Centrale, 2 – 4000 Liège

Voorzitter: Reto Stiffler

Sportief manager: Michel Preud’homme

Budget: 16 miljoen euro

www.standard.be

 

Het lijkt erop dat Standard nogal wat dossiers in de wachtkamer heeft, want in termen van vertrekkers en nieuwkomers is er nog veel onduidelijkheid.  Traditiegetrouw timmert de club weer aan een nieuwe ploeg tijdens de voorbereiding. In Sclessin zullen weer heel wat nieuwe gezichten hun opwachting maken. Eerst en vooral is er trainer "van het huis", Dominique D’Onofrio, die de handschoen in de ring worp na het onthaal dat hem te beurt viel op de laatste dag van het kampioenschap. En toch kan je de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League bezwaarlijk als een gemist seizoen beschouwen. "Bulderlach" Johan Boskamp neemt de fakkel over: hij moet trachten terug aan te knopen met de successen van weleer en Standard naar de langverwachte titel van Belgisch kampioen te leiden.

 

Standard zal naar goede gewoonte straks een totaal nieuw uitzicht vertonen. Wat de vertrekkers betreft, zijn er Runje (Besiktas), Roussel (Zulte-Waregem), Jonathan Walasiak (Metz), plus de eindecontractspelers, die waarschijnlijk niet zullen verlengen: Garbini, Leonard, Wamberto, Niculae, Moreira, Negouai en Jorge Costa. En dat is niet alles: veel kans dat Geeraerts, Onyewu en andere Tchités. hun voorbeeld zullen volgen en hun geluk elders zullen beproeven.

 

Wat de inkomende transfers betreft, wordt opnieuw de Portugese connectie gevolgd. In de verdediging: Nuno Coelho, Miguel Areias Lopes, Rogerio Matias en tenslotte de Braziliaan Rodrigo Costa, die de voorbije 5 jaar in de Bundesliga de kleuren van München 1860 verdedigde. Een andere, in onze contreien weinig bekende voetballer, is de Serviër Jovanovic (25 jaar) die eerder bij Shakter Donetsk en Lokomotiv Moskou aan de slag was. Hij zal vooral als aangever fungeren. Frédéric Dupré verliet Zulte-Waregem om het Luikse middenveld te versterken.

 

Standard wacht doorgaans het eind van het tussenseizoen af om zich met toppers te versterken. Wie weet duikt er straks nog een grote vis op! Hopelijk is het team voldoende ingespeeld met het oog op de kwalificatie voor de Champions League.

 

Kern :

Doelman :De Vriendt Jérémy, Renard Olivier

Verdedigers : Areias Lopes Miguel, Coelho Nuno, Costa Rodrigo, Deflandre Eric, Dupré Frédéric, Fellaini Marouane, Matias Rogerio, Onyewu Oguchi, Pelaic Mladen

Sarr Mohamed, Vulin Lovre

Middenvelder : Arend Gaël, Conceicao Sergio, Defour Steven, Dembele Siramana, Faye Karim, Geraerts Karel, Jovanovic Milan, Oussalah Mustapha, Papassarantis Yanis

Rapaic Milan, Witsel Axel

Aanvaller : Bouchouari Hakim, De Camargo Igor, Kovalenko Serhiy

 

Transfers :
In : Frédéric Dupré (Zulte Waregem), Johan Boskamp (entraîneur-Stoke), Hakim Bouchouari (Lokeren), Michel Renquin (entraîneur adjoint- Bastogne), Nuno André Coelho (Porto), Areias Lopes (Porto), Rogerio Matias (Guimaraes), Mladen Pelaic (FC Zagreb), Milan Jovanovic (Lokomotiv Moscou), Rodrigo Costa (Münich 1860), Steven Defour (Racing Genk)
Out : Olivier Werner (KV Mechelen), Vedran Runje (Besiktas), Jonathan Walasiak (Metz), Jorge Costa (?), Davy Vandenbroeck (RKC), Mémé Tchité (Anderlecht)

 

 

Pronostiek: 4de

De vraag van de redactie:

Kan Standard opnieuw meestrijden voor de titel nu het, zoals elk jaar, zijn kern door mekaar heeft gegooid?

 

 

10:52 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.