26-07-06

Anderlecht

Anderlecht:

Stamnummer 35 – Constant Vanden Stockstadion
Theo Verbeecklaan 2 – 1070 Brussel

Voorzitter: Roger Vanden Stock

Manager: Herman Van Holsbeeck

Budget: 27 miljoen EUR

www.rsca.be 


Eens te meer wordt Anderlecht als grootste kanshebber naar voren geschoven om zichzelf op te volgen. En ook dit jaar liggen de ambities van de club hoog (zo klinkt het toch door in de speeches): titel, beker en tweede ronde in de Champions League. Toegegeven: het voorbije seizoen heeft de club zijn doelen niet bereikt, maar met het behalen van de landstitel werd het seizoen gered (ook al was het er volgens sommigen een met weinig glans).

 

Anderlecht zal het wel zonder een aantal sterke persoonlijkheden moeten stellen: Zetterberg natuurlijk, maar ook Kompany, Tihinen, Zewlakow en Wilhelmsson hebben een nieuwe uitdaging opgezocht. In mindere mate zal ook het vertrek van Pujol, Lovre en Iatchouk moeten worden opgevangen.

 

Het geld dat de verkoop van Kompany aan Hamburg heeft opgebracht, alsook de zekerheid van deelname aan de Champions League voorzien de Anderlechtenaars van de nodige financiële slagkracht. We kunnen niet zeggen dat Herman Van Holsbeek de laatste weken heeft stilgezeten. Het aantrekken van Frutos bleek een voltreffer en heeft zowat iedereen ervan overtuigd om de Argentijnse markt verder te prospecteren. Het gevolg hiervan is dat nog eens drie Zuid-Amerikanen werden binnengehaald, die volgend seizoen de paarswitte kleuren zullen verdedigen. Biglia, kapitein van wereldkampioen Argentinië voor spelers onder de 20 jaar, wordt niet meer of niet minder aangekondigd als de nieuwe Redondo! Leiva is een stoere verdedigende half met een over-mijn-lijkmentaliteit en Pareja wacht de zware taak om Vincent Kompany te vervangen! En dit is niet alles: om op drie terreinen een stevig woordje te kunnen meepraten, heeft Sporting geïnvesteerd in de talentvolle en beste speler van de Belgische competitie het voorbije seizoen: Mbark Boussoufa. Hij moet Zetterberg in het hart van de fans doen vergeten en anderzijds het spel van de paarswit oriënteren.

 

Ahmed Assan komt in de plaats van Wilhelmson. De Egyptenaar, verkozen tot beste speler van de African Nations Cup 2006, is ondanks alles een twijfelgeval: sommigen hebben vragen bij zijn fysieke paraatheid (hij is er 31). Ten slotte krijgt ook Jelle Vandamme een unieke kans om zijn loopbaan weer op gang te trekken, na mislukkingen in Southampton en Bremen. Polyvalentie is zijn sterke punt en Anderlecht lijkt dan toch een speler te hebben gevonden die wat druk kan zetten op Deschacht.

 

Een extra aanvaller zou echter geen overbodige luxe zijn, want daar is de spoeling nogal dun. De jonge Kongolees Désiré Mbokani lijkt nog wat te groen. De Anderlecht-leiding zou ook nog op zoek zijn naar een doelman als doublure voor Zitka, nu Proto nog zeker  4 maanden out is.

 

Kunnen de individualiteiten het met elkaar vinden, dan beschikt Sporting over een zeer sterk geheel. Maar zegt men dat niet elk jaar bij aanvang van elk seizoen?

 

Kern :

Doelmannen: Zitka Daniël,Proto Silvio,Schollen Davy, Van Steenberghe Jan

Verdedigers: Deschacht Olivier, Van Damme Jelle,Juhasz Roland, Pareja Nicolas,De Man Mark, Vanden Borre Anthony, Odjidja Ofoe Vadis

Middenvelders: Vanderhaeghe Yves, Biglia Lucas, Leiva Cristian, Hassan Ahmed, Boussoufa Mbark, Goor Bart, Lamah Roland, Tiote Cheik Ismael, Siani Sébastien

Aanvallers: Tchite Mohamed,Mpenza Mbo, Allagui Sami, Akin Serhat, Frutos Nicolas, Legear Jonathan

 

Transfers :

In : Cristian Leiva (Atletico Banfield), Rodrigo Biglia (Independiente), Ahmed Hassan (Besiktas), Jelle Van Damme (Southampton), Mbark Boussoufa (La Gantoise), Dieumerci Mbokani (Mazembé), Nicolas Pareja (Argentinos Juniors), Davy Schollen (NAC Breda), Mémé Tchité (Standard)
Out: Pär Zetterberg (arrêt), Goran Lovre (Groningen), Lamine Traoré (Gençlerbirligi), Michal Zewlakow (Olympiakos), Gregory Pujol (Sedan), Vincent Kompany (Hambourg), Walter Baseggio (Trevise), Hannu Tihinen (Zurich), Oleg Iachtchouk (Ergotelis), Christian Wilhelmsson (Nantes)

 

Pronostiek : Kampioen

10:26 Gepost door 11online in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: anderlecht, jupiler league, sporting |  Facebook |

Commentaren

r.s.c.a i love rsca rsca rules ze gn van de joore weerol champion speel en ze gan de beker win

Gepost door: jelle | 31-07-06

RSCA beste gekocht dit seizoen, vooral mbark is de transfer van de afgelopen jaren, hopelijk kunnen ze verlies Kompany opvangen ... RSCA is grootste kanshebber voor titel .. laten we voor het Belgisch voetbal hopen dat ze het beter doen in de CL dan de afgelopen jaren !

Gepost door: FootSat | 09-09-06

ANDERLECHT SUCKT DIE BOUSOFA EN TCITE DIE MAKKAK EN DE TURK HASSAN vuille turken

Gepost door: mbark | 02-10-06

mbark bousoufa vuile turk dat da is,
VLAAMS BELANG LEEFT !!!!

WEG MET DIE TURKEN , LEVE DE ECHTE BELGEN

Gepost door: mbark | 02-10-06

r.s.c.a wordt 29ste keer kampioen

Gepost door: man | 23-11-06

FUCK YOU mbark boussoufa

Gepost door: k.a.a.gent de beste | 27-12-06

gouden schoen voor bousoufa de vuile turk bousoufa eeft toch wel de gouden schoen gewonnen die vuile turk zitka is da nu een goeie kieper zukke afgepijptemongoleslette stijnen de best en meme chite zukke neger en biglia welke taal spreekt den dienen mongolen taal wie begrijpt biglia nu van rsca rsca = reet - slette - c - acherlik iqst da nu goed en ik wil die turkrn en negers allemaal weg!!! ik ben voor vlaams belang da weet je nu toch al ik zet én zin n tis al van iemand van vlaams belang !!!

Gepost door: simon | 18-01-07

Simon de Domme ten eerste : Vlaams Belang is een bescheten partij ten tweede : Simon leer eerst schrijven ten derde : Bousouffa is GEEN turk en Hassan evenmin en ten vierde : Simonne jij bent waarschijnlijk voor Brugge ps: ge moet er fier op zijn ( de sukkelaars !!!! ) EN RSCA the pride of Belgium will be champion .......knoop da maar ies goe in u blauw zwarte varkensoren !!!!!!!!!! vanwege een RSCA fan !!!!!!!!!!!

Gepost door: Dickie | 01-02-07

haahhahhaahhaha

Gepost door: Dickie | 01-02-07

de bruggelingen das zijn echte pijpers ze wisselen alle weken van trainer de bruggelingen zijn echte klootzakken :D

Gepost door: jerre | 18-02-07

sporting 4ever sterchele naar rsca en camus en joao carlos ook en wie weet pocognoli we are the champions!!!!!!!!!! rsca forever brugge kan nieje mee olé olé 7de plaats hoehahaha

Gepost door: kjell | 12-06-07

De commentaren zijn gesloten.